דוגמאות לכתיבה שיווקית
אחד מסגנונות הכתיבה הפופולאריים ביותר בימנו היא כתיבה שיווקית. אנחנו יכולים למצוא את זה במגוון רחב של אתרי אינטרנט, אך גם במקומות אחרים, כולל בכלי תקשורת מסורתיים, בין אם זה עיתונות יומית ובין אם זה במגזינים שונים. מעבר לכך אנחנו יכולים למצוא סגנון זה באופן ספציפי במקורות מידע של עסקים ובעלי מקצוע, החל מפליירים, קטלוגים, ברושרים ועוד.
הרעיון של כתיבה שיווקית הוא מאוד פשוט וברור, למכור מוצר או שירות בצורה מותאמת לקהל יעד באמצעות טקסטים שמספקים מידע אינפורמטיבי על המוצר אך גם מידע שיווקי שישכנע את כל מי שקורא את התוכן, לקנות אותו.
לא מדובר בכתיבה אובייקטיבית בהכרח, לא מדובר בכתיבה שנועדה להיות אקדמית, היא לא מיועדת לנתח מקרי מבחן או כל דבר דומה, יש מטרה אחת לכתיבה שיווקית והיא למכור. אך עם זאת, צריך לדעת כיצד לעשות את זה. אי אפשר לכתוב כל דבר בשביל למכור, אלא צריך לעשות את זה בצורה חכמה ומושכלת, על מנת שהקורא יבין מה אנחנו רוצים לשווק לו, מה אנחנו רוצים למכור וכיצד אנחנו רוצים לעשות את זה.
למשל, זה לא יהיה נכון לרשום דברים כמו "בואו תקנו אצלנו" או "שווה לכם לקנות אצלנו" מבלי להסביר מדוע, מבלי להסביר מה היתרונות של המוצר או השירות שאנחנו מבקשים למכור. זה גם לא יהיה נכון לרשום סיסמאות שיווקיות בנוסח "אנחנו הכי טובים ואנחנו הכי אמינים" מבלי שיהיה שום דבר מאחורי זה.
כאן המקום לציין, כתיבה שיווקית אומנם נוטה להגזמה, באופן טבעי יש שימוש גובר בשמות תואר, אך זה לא אמור להיות הבסיסי של כל הכתיבה, זה לא הדבר היחידי מאחוריו עומד הטקסט שאנחנו כותבים.
לפני סיום צריך להדגיש עוד נקודה, כשאנחנו משתמשים בכתיבה שיווקית, היא צריכה להיות מגובה בנתונים, בעובדות, מאחר וכך הדבר, חשוב שאלה יהיו דברים נכונים, אחרת מי שיבדוק אותם עלול לגלות שזה לא נכון ואז אנחנו עלולים למצוא את עצמנו בבעיה הרבה יותר משמעותית. לכן מעבר לכל דבר אחר, כתיבה שיווקית צריכה להיות אמינה.