יצירת תקנון לאתר – מה חשוב לדעת
כל אתר אינטרנט, בין אם הוא אתר מכירות, אתר חדשות או אתר אחר חייב שיהיה לו תקנון אשר יגדיר את אופי הפעילות שלו ואת כללי ההתנהגות בו. תקנון זה הוא כמין "תנאי שימוש" באתר, כפי שנהוג למצוא בכל מוצר אותו אנחנו רוכשים וביחס לכל קנייה שאנחנו מבצעים.
כשאנחנו נכנסים לאתר אינטרנט, אנחנו יכולים לבצע בו פעולות שונות, החל מרכישת מוצרים, הזמנת שירותים, כתיבת טוקבקים ותגובות, העלאת סרטונים ותמונות ועוד. כל אתר על פי האופי שלו. כמו כן, באתר נמצאים תכנים מסוימים אשר יכולים להשפיע עלינו כך או כך.
עכשיו, בעלי האתר לא ירצו למצוא את עצמם בסיטואציה בה הם מתמודדים עם תביעות משפטיות בגין התנהגות לא ראויה של הגולשים, בין אם בכוונה ובין אם לא. לכן הם ייצרו תקנון לאתר שמגדיר את אופי ההתנהגות בו. תקנון זה יחייב הן את הגולשים והן את בעלי האתר ועובדיו.
מצד הגולשים, התקנון יגדיר מה מותר לפרסם ומה לא, כיצד מותר להגיב וכיצד אסור, מה מותר לקחת ומה לא (תמונות, טקסטים וכל מה שנמצא תחת זכויות יוצרים) וכדומה. מצד הבעלים, הרי שהתקנון יקבע את מידת האחריות שלהם למה שמתפרסם באתר, מה מותר להם לעשות ביחס לטקסטים שנועדו לפגוע באנשים או קבוצות מסוימות ועוד.
צריך לומר, התקנון הוא מסמך משפטי שנכתב על ידי עורכי דין בהתאם לחוק, לכן אנחנו יכולים להבין שהמסמך איננו נמצא מחוץ להקשר המשפטי, במובן הזה, שאי אפשר לכתוב לנסח תקנון אתר מבלי לקשר אותו לחוקים וסעיפים בחוק הישראלי. אנחנו לא יכולים לקבוע, למשל, שמותר לנו לפרסם כל תמונה וכל טקסט על כל אחד, מבלי שאנחנו עלולים להיתבע בגין הוצאת לשון הרע. גם אנחנו כותבים את התקנון בעצמנו, עדיין הוא צריך להיות כתוב בהתאם לחוק.
התקנון ייכתב על ידי עורכי דין שמתמחים בכך. לשמחתנו, אנחנו לא צריכים היום להגיע לפגישה אצל עורך דין בשביל שיעשה זאת בשבילנו. דרך פתרונות משפטיים באינטרנט, אנחנו יכולים ליהנות מתקנון כתוב בניסוח משפטי, בעלויות נמוכות ובזמן קצר.